DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Wouw is weer schoongemaakt

Afgelopen zaterdag 19 september, de nationale opschoondag, werd Wouw en omgeving weer eens goed schoongemaakt, dankzij een geweldige deelname van vrijwilligers. Om 9 uur s morgens kwamen er 25 enthousiaste vrijwilligers en supporters van schoon Wouw samen bij de sporthal. Volgens de corona richtlijnen werd er voldoende afstand gehouden op de parkeerplaatsen.

De nieuwe veiligheidshesjes werden getoond en uitgereikt. Na het verdelen van de vele routes gingen de vrijwilligers in kleine groepjes op pad met voldoende vuilniszakken, een knijper en zakkenring. Sommigen hadden zelfs een klein karretje om het opgehaalde afval te vervoeren. Het was geweldig weer en het schoonmaken verliep voortvarend. De Plantagebaan als invalsweg was het meest vervuild en daar werden totaal 8 zakken gevuld. Daar de groep voldoende groot was kon er zelf het bosje bij Vinkenbroek en de Spellestraat en Kruislandseweg worden schoongemaakt. Om ca. 12.30 uur kwamen de laatste groepen binnen met de opbrengst. Iedereen was erg voldaan.

Totaal werden er ca. 35 zakken met troep bij elkaar geruimd en in de namiddag door gemeente Roosendaal opgehaald.

Vooraf werd op vrijdagmiddag de aftrap gedaan door OBS De Baayaert, met twee groepen gingen zij het dorp door om straten en parken en de Markt op te ruimen.

De gemeente en dorpsraad Wouw ondersteunde al deze acties met de nodige materialen en een kleine traktatie van diverse sponsoren.

We kunnen nu wel zeggen: Wouw is helemaal schoon en houwen zo. We kunnen gaan voor het predicaat “SCHOONSTE DORP”  .  NIX weggooien is nu het devies.