DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Uriah Heep tributeband pas volgend jaar in De Schalm in Heerle

In de jaren zeventig was Uriah Heep een bekende Britse rockband die met nummer als Easy Livin', July Morning, Gypsy en Lady in Black de hitlijsten bestormde. De band zou zaterdag 10 oktober naar dorpshuis De Schalm in Heerle komen, althans de Dutch Uriah Heep tributeband. Door de nieuwe cornamaatregelen is dit optreden verschoven naar 2021.

 

Roosendaler Erik van Loenhout is drummer van deze band en samen met uitbater van De Schalm Jan Brouwers wilde hij de fans van de band een muzikale avond bezorgen. Dat gaat nu even niet door.

,,Onze band is destijds ontstaan tijdens party’s rondom Uriah Heep die Louis Rentrop door heel Nederland hield. Enkele fans die zelf een instrument bespeelden, besloten de tributeband in het leven te roepen. Twee bandleden komen uit Groningen, twee uit Brabant en één uit Friesland. ,,Om iedereen even ver te laten reizen hebben we besloten om in Bennekom te repeteren”, geeft drummer Erik van Loenhout aan. De andere Brabander is Jan-Martin Monster uit Zevenbergen die Van Loenhout omschrijft als een virtuoos toetsenist.

 

De organisatoren balen flink van het feit dat de avond met melodieuze hardrock, vermengd met progressieve rock en jazzrock niet door kan gaan. En dat geldt ook voor de bijna honderd fans die zich al aan hadden gemeld, want er zou begonnen worden met een fanparty waar ook Louis Rentrop van de partij zal zijn. Hij werd in Engeland ooit uitgeroepen tot ’s werelds grootste fan van Uriah Heep. ,,Zodra we meer weten, zullen we dat natuurlijk laten weten”, zegt Jan Brouwers van De Schalm die weer een activiteit door COVID-19 in het water ziet vallen in het Herelse dorpshuis.