DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Gemeente Roosendaal zoekt lokale bedrijven voor uitvoering van energiebesparende maatregelen

Dit jaar schrijft de gemeente Roosendaal eind september een groot aantal woningeigenaren per brief aan over aantrekkelijke mogelijkheden om hun energierekening te verlagen. Ze doet dit in samenwerking met de organisatie ‘Winst uit je woning’. Naast de mogelijkheid om energiebesparende maatregelen te treffen, zoals isolatie en zonnepanelen, biedt de gemeente woningeigenaren de gelegenheid kleine energiebesparende producten aan te schaffen met waardebonnen. Door deze actie zal vraag ontstaan naar installateurs, uitvoerders van onder andere zonnepanelen en verkopers van energiebesparende producten. De gemeente roept lokale bouwmarkten en andere (online) verkooppunten, installateurs en uitvoerders op om zich bij belangstelling voor dit project voor 5 september aan te melden bij Winst uit je woning.

Voor de aanschaf van zonnepanelen, vloer- en spouwisolatie en/of HR++ glas komt er een grootschalige inkoopactie voor particuliere woningeigenaren met een grondgebonden woning. De gemeente wil graag lokale uitvoerders en installateurs de mogelijkheid bieden deze werkzaamheden uit te voeren. Eén van de maatregelen is ook het ‘waterzijdig inregelen’ van CV installaties. Deze vrij onbekende maatregel is vaak een snelle manier om het gasverbruik van een woning te verlagen. De gemeente roept daarom installateurs op zich te melden. Daarnaast is het voordelig aanschaffen van energiebesparende producten een onderdeel van de actie. Winst uit je woning plaatst de winkels die zich hiervoor aanmelden op een kaart op de website van Winst uit je woning, zodat klanten weten waar ze terecht kunnen voor de aanschaf van deze energiebesparende producten. In 2019 heeft Winst uit je woning in Roosendaal al diverse succesvolle acties gehouden.

Aanmelden

-         Lokale bouwmarkten en andere (online) verkooppunten kunnen zich aanmelden via www.winstuitjewoning.nl/verkooppunt-waardebon.
Met de waardebonnen, die € 140,- bedragen, kunnen woningeigenaren de kosten voor het aanschaffen van energiebesparende producten na de aanschaf terugkrijgen. Denk hierbij aan producten als tochtstrips, waterbesparende douchekoppen en LED-lampen.

-         Uitvoerders van zonnepanelen, vloer- en spouwisolatie en/of HR++ glas en  kunnen zich aanmelden via: www.winstuitjewoning.nl/samenwerken. Op basis van de beste prijs/kwaliteitsverhouding zal er een uitvoerder worden gekozen.

-         installateurs voor waterzijdig inregelen kunnen zich ook aanmelden via www.winstuitjewoning.nl/samenwerken. Voor installateurs die deze dienst nog niet aanbieden, heeft de gemeente een beperkt opleidingsbudget beschikbaar.

 


Winst uit je woning
Winst uit je woning helpt woningeigenaren al negen jaar bij het verlagen van hun energierekening door op zeer grote schaal isolatiemateriaal en zonnepanelen in te kopen. Door deze inkoop bij lokale partijen te doen, zorgt Winst uit je woning voor een stimulans van de lokale economie. De afgelopen jaren heeft Winst uit je woning dit succesvol gedaan in ruim 80 gemeentes, met meer dan 100 lokale uitvoerders en ruim 60.000 deelnemende woningeigenaren. In het aankomende jaar helpt Winst uit je woning woningeigenaren in ruim 70 gemeenten om, naast de grootschalige inkoop van isolatiemaatregelen en zonnepanelen, ook kleine energiebesparingsproducten te kopen. Het doel is om deze woningeigenaren te helpen hun energierekening te verlagen, hun wooncomfort te verhogen én lokale vraag naar energiebesparende producten voor winkeliers te creëren.

Eind september ontvangen alle inwoners met een eigen woning een brief met informatie over de acties.Voor meer informatie: www.winstuitjewoning.nl.