DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Havenmeester voor Stadsoevers

Kades en zwaaikom open 

Nu de kades en zwaaikom van Stadsoevers open zijn, is er een havenmeester aangesteld als aanspreekpunt voor gebruikers. Corné Kriesels is de nieuwe havenmeester van Stadsoevers. Vanaf half juli is het mogelijk vanaf de Wethouder Lanenstraat over de Vlietkades aan de oostelijke kant te lopen of fietsen tot aan het stadsstrand. Vanaf begin juli kun je met een supboard, kano of klein bootje het water op en er komen tijdelijke ligplaatsen in de zwaaikom te huur.

Havenmeester Corné Kriesels: “Ik vind het leuk om dit van het begin af mee op te bouwen. Er komt zo steeds meer levendigheid in Stadsoevers.”


De zwaaikom is bereikbaar voor boten met een maximale lengte van 9,5 meter en een maximale doorvaarthoogte van 1,6 meter. Aanleggen is gratis, overnachten in de zwaaikom is niet toegestaan. Heb je een grotere boot? Daarmee kun je nu niet in de zwaaikom terecht. Dat komt doordat de zwaaikom een bescheiden formaat heeft, de toekomstige rolbrug die ruimte nodig heeft en de hoogte van de Vlietbrug die nu niet op verzoek geopend wordt. Voor grotere schepen en passanten die een nachtje willen blijven zijn er enkele plaatsen bij Watersportvereniging de Vliet.

Tijdelijke ligplaatsen te huur

In de Zwaaikom, aan de Wethouder Lanenstraat, komen vanaf half juli zeven tijdelijke ligplaatsen te huur. Deze gaan € 100,-  kosten en worden door de gemeente uitgegeven tot 31 maart 2021, waarbij eigenaren van elektrische vaartuigen uit Roosendaal voorrang krijgen. Inschrijven hiervoor kan tot 17 augustus via de website van de gemeente Roosendaal: www.roosendaal.nl/ligplaatsen. Uiterlijk 20 augustus wordt bekend wie een ligplaats krijgt en kunnen plaatsen in gebruik genomen worden. 

 

Meer informatie is te vinden op www.roosendaal.nl en www.stadsoevers.nl.