DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Prijswinnaars kerstboominzameling bekend

Dit jaar ruim 15.000 kilo aan kerstbomen ingezameld

Woensdag 29 januari ontvingen de winnaars van de kerstbomen inzamelingsactie 2020 hun prijzen uit handen van wethouder Klaar Koenraad en Pascal de Klerk, adjunct-directeur van Saver. De hoofdwinnaar dit jaar is Sem van St. Annaland, die een recordaantal kerstbomen heeft ingezameld, maar liefst 115 stuks. In totaal is er 15.120 kilo aan kerstbomen ingezameld. Dat is op 200 kilo na hetzelfde als vorig jaar.

 

Er waren 14 inleverlocaties: Burgerhout, Centrum, Kalsdonk, Kortendijk, Kroeven, Langdonk, Tolberg, Weihoek, Westrand, Heerle, Moerstraten, Nispen, Wouw en Wouwse Plantage.

De locatie Wouw spande met 2.000 kilo de kroon, op de voet gevolgd door locatie Burgerhout  met 1.830  kilo en op de 3e plaats de locaties  Tolberg en Weihoek  met allebei 1.560 kilo

 

Van kerstboom naar compost

De kerstbomen zijn naar een composteerbedrijf gebracht en worden daar tot compost verwerkt. Zo dragen de ingezamelde kerstbomen bij aan een gezond bodemleven.


Winnaars
In totaal zijn er 30 prijzen verdeeld. Naast de hoofdwinnaar, heeft Natasja Meeuwis met een prijsvraag op www.samenaandebak.nl/kerstbomeninzameling een Chromebook gewonnen. Daarnaast zijn er 14 winnaars van bluetooth oordopjes en 14 winnaars van bioscoopbonnen (op basis van loting).