DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Woensdag 5 februari: Themabijeenkomst Kanker en Voeding

Het Oncologie Centrum van het Bravis ziekenhuis houdt op woensdag 5 februari 2020 een themabijeenkomst voor patiënten met kanker en hun naasten. Het thema is ‘Kanker en Voeding’. Goede voeding en beweging zijn cruciaal om zo goed mogelijk door de behandeling van kanker heen te komen en je lichaam in een zo goed mogelijke conditie te houden. Als gevolg van de ziekte of de behandeling kunnen patiënten last krijgen van bijwerkingen die van invloed zijn op de eetlust. Eten is dan niet meer vanzelfsprekend lekker of leuk. Misselijkheid, vermoeidheid, pijn of smaakverandering als gevolg van de ziekte of de behandeling kunnen de eetlust verminderen.

Tijdens deze themabijeenkomst wordt ingegaan op de juiste voeding bij kanker en de behandeling ervan. Suzanne Vonk, diëtist en onderzoekmedewerker en verbonden aan de website www.voedingenkanker.nl  zal feiten en fabels rondom voeding en kanker bespreken. Vervolgens zullen twee koks toelichten op welke manier je als patiënt kunt omgaan met een veranderde smaak- en geurbeleving. Lokale ondernemers en zorgverleners zijn aanwezig met stands. Hier kunt u informatie krijgen en voorbeelden van voeding, gericht op patiënten met een veranderde smaak- en geurbeleving, proeven.

Datum en tijd: woensdag 5 februari vanaf 19.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur) tot 21.30 uur

Locatie: aula Bravis ziekenhuis, Roosendaal

U kunt zich aanmelden via deze link: https://www.bravisziekenhuis.nl/themabijeenkomst  

 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van de Wereldkankerdag op 4 februari 2020

 

Wereldwijd Wereldkankerdag

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de gevolgen van kanker. Op deze dag wordt het bewustzijn rondom kanker vergroot om preventie, opsporing en behandelingen aan te moedigen. Ook wordt het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én hun naasten of nabestaanden – onderstreept. In Nederland spannen veel organisaties zich in om mensen met kanker en hun naasten zorg, begeleiding en ondersteuning te bieden waaraan zij behoefte hebben. Rond Wereldkankerdag brengen zij dit aanbod gezamenlijk onder de aandacht.

Voor meer informatie kijk op www.wereldkankerdag.nl