DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Gastvrijheid en muzikaal talent tijdens eerste editie Muziek bij de Buren Roosendaal

Op zondag 2 februari openen maar liefst 17 gastvrije huiskamers in heel Roosendaal hun deuren voor de eerste editie van Muziek bij de Buren Roosendaal. Hét landelijke huiskamerfestival waarbij huiskamers een podium bieden voor lokaal muzikaal talent en buren en stadsgenoten van harte welkom zijn om te komen luisteren en elkaar te ontmoeten.

 

De opening vindt plaats op 2 februari om 12.00 uur in de huiskamer aan de Dr. Lemmensstraat 16. Hier verzorgen singer-songwriter Emily van Elleswijk en de muzikanten van Klein Podium het muzikale startsein. Na deze gezamenlijke aftrap, starten de optredens in de verschillende huiskamers. Hier kun je onder andere genieten van Lad’Sing, The Vision of Johanna, Hvalross, Azaré en Toine Vermunt.

 

In bijna elke deelnemende huiskamer vinden drie optredens van dertig minuten plaats. Bij de opening krijgen bezoekers een folder mee met het programma, zodat zij hun route door de stad kunnen vervolgen. De folder is tevens verkrijgbaar bij onder andere de VVV en Parrotia. Ook online is het blokkenschema met het programma beschikbaar via
https://muziekbijdeburen.nl/programma/programma/Roosendaal/wijk/stijl/blokkenschema/muziekbijdeburen.html. Plan de route vooraf om zoveel mogelijk optredens bij te kunnen wonen! Via Facebook.com/MuziekbijdeBurenRoosendaal worden bezoekers op de hoogte gehouden van het laatste nieuws.

Bezoekers van Muziek bij de Buren komen niet alleen bij mensen thuis in de huiskamer, ook op verschillende zorglocaties wordt de gezamenlijke ruimte beschikbaar gesteld. Zo is de locatie De Brink van Groenhuysen aan de Melis Stokelaan 5 het podium voor het Frabesi Trio en verzorgen The Roosters een optreden in het revalidatiecentrum aan de Heerma van Vosstraat 19. Ook hier is iedereen van harte welkom! Met dank aan Jumbo Van Beethovenlaan Roosendaal hebben alle huiskamers een goedgevulde boodschappentas ontvangen, zodat ook voor een hapje en drankje wordt gezorgd.