DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Column advocatenkantoor Wouw: Slapend dienstverband

Onder werkgevers was de trend ontstaan om werknemers na 104 weken arbeidsongeschiktheid, na welke periode de verplichting tot betaling van het loon eindigt, toch in dienst te houden. Om de betaling van de transitievergoeding te ontlopen, die bij beëindiging zou moeten worden betaald. Daarmee ontstond dan wat wordt genoemd een slapend dienstverband.

 

De Hoge Raad heeft in een arrest 8 november 2019 hier een einde aan gemaakt. Met het oordeel dat een werkgever op grond van goed werkgeverschap een werknemer met een slapend dienstverband niet tegen zijn wil in dienst mag houden. Met als gevolg dat de werkgever verplicht is mee te werken aan de beëindiging van het dienstverband wanneer de werknemer dat wil, inclusief de betaling van de transitievergoeding.

 

Per 1 april 2020 treedt echter in werking de Wet compensatieregeling transitievergoeding. Deze nieuwe Wet regelt dat de werkgever die een slapend dienstverband eindigt, de daarbij betaalde transitievergoeding terug krijgt van het UWV.

 

Gezien deze twee ontwikkelingen is er geen reden meer voor de werkgever om slapende dienstverbanden te handhaven, en geen reden meer voor de werknemer om in een slapend dienstverband te blijven.

 

Heeft u een slapend dienstverband en wilt u dat laten beëindigen? Neem dan contact op.

 

Toine Dielissen

 

Advocatenkantoor Wouw

Plantagebaan 55, Wouw

Tel. 0165-743100