DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Strienestad in de ban van 11-11 viering

 

STEENBERGEN – Naar goed gebruik wordt de elfde van de elfde in Strienestad op de dag zelf gevierd, wat betekent dat alle Bietboeren en Meerminnen op maandag 11 november weer van harte welkom zijn bij café-zaal De Joosse om met elkaar de start van het nieuwe carnavalsseizoen te vieren. Na negen maanden wachten zullen zij ongetwijfeld staan te popelen om erachter te komen wat het nieuwe carnavalsmotto wordt van ’t Gèèfste Plekske aon de Vliet!

 

 

 

 

 

De 11/11-viering begint om 20.11 uur bij café-zaal De Joosse in de Kaaistraat, waar de verschillende dweilbandjes de feestgangers vast en zeker weer in een mum van tijd in de juiste stemming zullen brengen. De Stichting Karnaval Steenbergen zal er bovendien voor zorgen dat de spanning op een leutige manier wordt opgevoerd naar het grote moment van de avond: het onthullen van het nieuwe motto!

 

Onder aanvoering van Jan Oorlog zullen de Bietboeren en Meerminnen samen met de overige leden van het gevolg, de leuteed afleggen bij het beeldje van de Bietboer en de Meermin op het Strieniusplein. Alwaar dan ook het nieuwe motto wordt gepresenteerd. Aansluitend begint de verkoop van het bijhorende insigne en worden de feestelijkheden weer voortgezet bij De Joosse.

 

In aanloop naar 11/11 heeft de SKS vrijdagavond 01 november de interne ‘Voorproeverij’ gevierd, waarbij richting de medewerkers enkele tipjes van de sluier zijn opgelicht m.b.t. het nieuwe motto.. Zij mochten als eersten de zogeheten ‘konvekaosie’, de officiële uitnodiging voor 11/11, in ontvangst nemen. De uitnodiging voor 11/11 wordt vervolgens ook op diverse manieren verspreid onder het publiek.

 

Voor nadere informatie kan iedereen terecht op: www.strienestad.nl , de facebookpagina van de Stichting Karnaval Steenbergen en uiteraard op de Strienestad app !