DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

NIEUWE LEDEN ‘WOUW VOCAAL’

“Muziek geeft een beter leven” (prof. dr. Erik Scherder)

Het koor ‘Wouw Vocaal’ bestaat sinds 2003, eerst onder de naam ‘Spek en Bonen’. Vorig jaar april is, na het zeer geslaagde ‘jubileumconcert’, de naam veranderd van ‘Spek en Bonen’ in ‘Wouw Vocaal’. De leden komen niet alleen uit Wouw, maar ook uit verschillende plaatsen in de omgeving. Helaas waren er te weinig mannen- c.q. basstemmen en in 2014 werd dan ook besloten alleen als dameskoor verder te gaan.

Voor alle leden is het belangrijk om plezier te hebben in het samen zingen van allerlei mooie en gezellige liedjes in diverse talen en meerstemmig. Zo zingen ze o.a. liedjes van Abba, the Beatles, the Carpenters en liedjes uit musicals/films zoals ‘the Lion King’, ‘Mamma Mia’ en ‘Grease’. Ook is er een mooi Kerstrepertoire met oude traditionele én meer recente kerstliedjes. Er wordt gezongen met piano of muziekbanden, onder de deskundige leiding van dirigent Flavio van muziekschool Flavio Pavone uit Oud Gastel. Buiten de lessen in de muziekschool, dirigeert hij verschillende koren in Noord-Brabant en Zeeland.

Bij nieuwe nummers wordt bladmuziek gebruikt. Dit is een goede hulp bij het instuderen van de verschillende partijen.

Bladmuziek kunnen lezen is géén vereiste om lid te kunnen worden. Geïnteresseerden mogen ongeveer 3 of 4 maal ‘op proef’ meezingen, alvorens zij én de dirigent én het bestuur besluiten of ze wel of niet lid willen/kunnen worden. Per jaar treedt het koor ongeveer 10 à 15 maal op en alle leden proberen daar zo veel mogelijk bij te zijn.

Behalve deze optredens, werken ze regelmatig toe naar een eigen concert met een bepaald thema. Naast koordiscipline is gezelligheid een heel belangrijk punt. Na de repetitie is het, voor de liefhebbers, mogelijk om gezellig na te praten onder het genot van een drankje. Momenteel bestaat het koor uit 30 leden, in alle stemgroepen (sopraan – mezzosopraan – alt) zijn nieuwe leden welkom. Je bent altijd welkom op onze wekelijkse repetitieavond op woensdag vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in zaal Schutterij van café 'Donkenhof', Roosendaalsestraat 61 in Wouw.
Kijk ook even op de website
www.wouwvocaal.nl, ook om te zien of een repetitie eventueel vervalt of verzet is. Wanneer je meer informatie wilt, kun je via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact opnemen met het bestuur.