DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Koningsdag Wouwse Plantage

Wie kent ze niet; stripheld Lucky Luke, zijn paard Jolly Jumper en het hondje Rataplan, de cowboys Woody en Jessie uit de tekenfilm Toy Story, de indiaanse Pocahontas of de cowboy Billy the Kid.En wie heeft ze niet gelezen, de boeken en films van de Duitse schrijver Karl May, beroemd geworden door zijn verhalen over Old Shatterhand en Winnetou. Nou zullen niet al deze namen de kinderen iets zeggen, maar cowboytje of indiaantje hebben we wel allemaal gespeeld.

 


The Wild West – de Pin op z’n best!
Het is een mooi thema waar we flink mee kunnen uitpakken. Jong en oud is er mee opgegroeid, en nog veel leuker, iedereen kan de Wild West avonturen nu op 27 april zelf eens gaan beleven... om net als de cowboys en indianen in het Wilde Westen te leven. Wakker worden van een kraaiende haan, je mooiste hoed of je stoerste verentooi opzetten en op een paard om 13:00 uur naar D'Ouwe Schuur voor het hijssen van onze fraaie driekleur.
Gaan jullie ruwe bolsters mee op avontuur in het wilde westen? Stoere cowboy of cowgirl grijp je lasso en feest alsof je in het Wilde Westen bent! Natuurlijk mogen jullie verkleed komen! Vooruit breng je papa, mama, opa, oma, buurvrouw, neefjes, nichtjes, buurman en alle anderen ook mee… en ja ook zij mogen verkleed ;) Het wordt weer één groot feest. Tot dan of  beter… Howdy!

Jihaaaa! Na een hele dag zweten is het tijd om te eten!
Deze kant op voor een avond in het Wilde Westen bij Douwe Schuur. Als cowboys je opwachten, weet je zeker dat deze Wild West avond niet meer stuk kan. Het OC heet je van harte welkom op de ranch. Dirigeer je laarzen richting de barbecue, waar ook bier en frisdranken de hele avond rijkelijk vloeien. Wil je mee eten? Dat kan! Helaas is het niet mogelijk de heerlijke BBQ gratis aan te bieden, maar wél voor een hele mooie prijs! De kosten voor volwassenen bedragen € 13,50 voor kinderen € 7,50. Doe mee en meld je aan via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En als je denkt nu te kunnen gaan zitten en uit te buiken… het is tijd voor wat show! Zet je beste beentje voor bij de karaoke, ga de hele avond line-dansen op de tunes van de Country en Western muziek. Tot je geen jihaaaa meer kunt zeggen…

 

 

 

Het Oranje Comité heeft troef

 

Zadel uw paard maar af en kom naar de saloon! Waarom? Om een kaartje te leggen, waarbij u kans maakt op een leuke prijs! Het toernooi zal plaats vinden in Douwe Schuur (Plantagebaan 225). De spelsoorten bij het kaarten zijn JOKEREN en RIKKEN.

Vanaf 13:00 uur maken we er een gezellige middag van en sluiten het toernooi ten laatste af om 16:00 uur. Wenst u zich in te schrijven voor het kaarttoernooi  neem   dan   even   contact  op via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met
(06) 36 10 59 94 (Marie Agterdenbos).
Geef bij aanmelden alstublieft aan welke spelsoort u kiest.

Voor de kaarten, pennen en score formulieren zorgt het Comite, een goed humeur brengt u zelf mee ;) We zien u graag op 27 april!

 

 

 

Lest we forget... 75 jaar vrij

 

In 2019 en 2020 vieren we dat het Koninkrijk der Nederlanden 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. De landelijke aftrap van dit lustrumjaar vindt plaats op 31 augustus 2019, bij de herdenking van de Slag om de Schelde.

Voor de bewoners van ons dorp is het in augustus 1944 echter nog niet voorbij... Wouwse Plantage was namelijk een van de twee scharnierpunten in de Geallieerde operaties in westelijk Brabant. Op 25 oktober 1944, als het nog donker is, openen bijna 300 Canadese kanonnen het vuur op de Duitse stellingen net buiten het dorp. Bij het offensief vallen doden aan beide kanten en honderden gewonden. De hele dag zijn er gevechten rond de Mariabaan. Van drie kanten vallen de Canadezen Wouwse Plantage aan, tot afgrijzen van de Duitsers.

75 jaar na deze slag komen wij op 25 oktober graag bijeen om te luisteren, herdenken en de bevrijding van ons dorp te vieren. Vieren met het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties. Het programma is nog in ontwikkeling, maar noteer de datum alvast in uw agenda.

Vrijheid is immers niet vanzelfsprekend, maar vraagt inzet van iedereen...

 

 

 

Het laatste nieuws? www.facebook.com/OranjeComiteWouwsePlantage