DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Restaurant op het land nog voor de start een succes

Op zaterdag 11 mei gaat ‘Restaurant op het land’ open, maar nu al is het een groot succes. Aan de Oude Bergsebaan verrijst een pop-up restaurant waar 175 mensen een plaatsje kunnen vinden. Het restaurant grenst aan een aspergeveld en die asperges vormen het hoofdgerecht van de diners die de gasten kunnen bestellen.

Het concept wordt hetzelfde als vorig jaar, maar de tent wordt verder uitgebreid. Er komt bovendien een ‘plastic terras’ en de keuken komt binnen de restauranttent. ,,We hebben dit jaar ook een loungebar, want vorig jaar wilden bezoekers wat langer blijven, maar omdat we soms meer reserveringen voor één tafel hadden, moesten we gasten vragen om de tafel vrij te maken”, geeft Frenk Theuns aan. Dat hoeft dit jaar zeker niet, want in de loungebar kunnen ze dan hun gesprekken voortzetten. In die bar kunnen toevallige passanten ook koffie drinken of een ander drankje nuttigen zonder dat ze gereserveerd hebben. Die reserveringen lopen op dit moment boven verwachting, want er zijn inmiddels 6.000 reserveringen geboekt. Nog voor er één asperge gestoken is, is er sprake van een succes.

Workshops

‘Uit de grond naar uw mond’ is het motto van workshops die in de periode tussen 11 mei en 2 juni worden gehouden, waarbij bezoekers zelf asperges mogen steken en die in cadeauverpakking mee naar huis mogen nemen. Die workshops vinden op maandag, woensdag en vrijdag plaats en behalve het zelf steken van asperges, wordt ook van alles verteld over de teelt en het verwerken van het ‘witte goud’. Van 11 mei tot en met 2 juni is het ‘restaurant op het land’ open van 11.00 tot 23.00 uur. Dan is ook het terras, waar plaats is voor 80 personen, geopend. Reserveren kan via de website www.restaurantophetland.nl. Daar kunnen ook dinerbonnen besteld worden en is uitgebreid informatie te vinden met onder meer mooie filmpjes over het steken en verwerken van asperges.