DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer over Grand Hotel Europa

Genomineerde Libris Literatuurprijs 2109 geeft op 3 april in de bieb Roosendaal een lezing over zijn nieuwe boek.

De Witte Roos verwelkomt dit jaar bijzondere auteurs. Ilja Leonard Pfeijffer komt op woensdag 3 april naar de Bibliotheek VANnU in Roosendaal. Pfeijffer (Rijswijk (ZH), 1968) is dichter, classicus en schrijver. Hij woont en werkt in Genua.

 

In 2014 won hij de Libris Literatuurprijs voor zijn roman La Superba, waarover hij in 2015 bij De Witte Roos sprak. Zijn poëziebundel Idyllen werd in 2015 onderscheiden met de Jan Campert-prijs en de Awater poëzieprijs. In 2015 schreef hij het Poëziegeschenk.

 

In 2018 verscheen zijn alom geprezen roman Grand Hotel Europa, waarvan velen vinden dat het zijn beste boek tot nu toe is.

 

Grand Hotel Europa is een roman over het oude continent. Een boek over de Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk. De schrijver neemt zijn intrek in het illustere maar in verval geraakte Grand Hotel Europa om te overdenken waar het is misgegaan met Clio, op wie hij in Genua verliefd is geworden en met wie hij in Venetië is gaan wonen. Hij reconstrueert het meeslepende verhaal van liefde in tijden van massatoerisme.

 

 

 

Wanneer: Woensdag 3 april 2019

 

Tijd: 20.00 uur, inloop vanaf 19:30 uur

 

Entree: € 15, Vrienden van De Witte Roos betalen €10, Scholieren betalen €5.

Op de website van bibliotheek VANnU kunt u zich voor deze lezing aanmelden.