DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Auteur Esther Gerritsen te gast in de bieb

Genomineerde Libris Literatuurprijs 2109 geeft op dinsdag 26 maart in Roosendaal een lezing over haar boek.

 


De Witte Roos verwelkomt dit jaar bijzondere auteurs in de bieb. Zo is ook Esther Gerritsen te gast in het programma. Reserveer jouw kaarten voor dinsdag 26 maart 2019 in Bibliotheek VANnU.

 

Esther Gerritsen (1972) groeide op in een dorp bij Nijmegen. Ze deed een opleiding voor dramaschrijven aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Aanvankelijk schreef ze theaterteksten voor diverse theatergezelschappen. Ze debuteerde in 2000 met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn en werd direct gezien als een van de grote jonge literaire talenten. Zes succesvolle romans volgden: Tussen Een Persoon, Normale dagen, De kleine miezerige god, Superduif, Dorst, Roxy en De trooster. In 2016 schreef ze het Boekenweekgeschenk Broer. Naast schrijver is Gerritsen ook scenarist en columnist voor de VPRO Gids en de Volkskrant.

 

Op 26 maart vertelt ze over haar Interview | oeuvre en leven als schrijver. In de pauze zal ze haar boeken signeren en na de geeft ze een interview over haar boek De trooster en beantwoordt Gerritsen vragen van het publiek

 

Wanneer: Dinsdag 26 maart 2019
Tijd: 20:00 -21:30 uur. (inloop vanaf 19:30u)
Entree: €10, Vrienden van De Witte Roos betalen €5, Scholieren zijn gratis.
Waar: Bibliotheek VANnU, Markt 54A, Roosendaal

 


Op de website van bibliotheek VANnU kunt u zich voor deze lezing aanmelden.