DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Dorpshuis De Spil Wouwse Plantage klust verder

Nadat dorpshuis De Spil in 2014 weer terug kwam in handen van Wouwse Plantage, was er de wens om het pand van een eigen geur en kleur te voorzien. In 2016  heeft een grote verbouwing  plaatsgevonden waarbij onder andere de gevel transparant werd, de foyer vernieuwd werd, er een zorgruimte werd gecreëerd en de vergaderzalen werden gemoderniseerd.

 

Het bleef kriebelen bij de vrijwilligers die deze aanpassingen allemaal uitvoerden. Een hechte groep mensen met ieder zijn eigen specialisme. Na de verduurzaming in 2018 waarbij het pand geïsoleerd werd en voorzien werd van zonnepanelen en led verlichting, werd ook de sportzaal opgefrist.

 

Verder wilde het bestuur en de vrijwilligers. En zo werd ook de “kleine zaal” begin dit jaar helemaal gestript en grondig onder handen genomen. Het resultaat mag er zijn, afgelopen vrijdag was de heropening van de zaal, nu omgedoopt tot blauwe zaal. De inzet van de twintig vrijwillige klussers, die wederom een  kleurrijk ontwerp van Vincent van der Vlerk uitvoerden, is beloond met een prachtig resultaat.

 

Voorzitter Cees van Gent zei tijdens de openingsceremonie dat De Spil zou wel eens het mooiste dorpshuis van het land kan zijn. Er was een prijsvraag uitgeschreven voor een levensgrote foto die de ruimte zou sieren met de titel typisch Wouwse Plantage, die gewonnen werd door Senna Quik. Wethouder Ilse Raaijmakers verrichte de openingshandeling door de grote afbeelding van het bosgezicht te onthullen. Zij sprak haar waardering uit voor het werk van al deze vrijwilligers en de visie van het Bestuur.

 

Een mooi voorbeeld van waar een klein dorp groot in kan zijn!