DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Column House of Travel: Noodzaak van reisvaccinaties

Het is een actueel onderwerp: vaccinaties. Voor (verre) reizen is het heel belangrijk om je hier goed over te laten informeren, want ziek worden op vakantie kan je vakantie flink bederven. Alhoewel de reizen binnen Europa relatief veilig zijn, ligt bij bestemmingen zoals Turkije, Egypte of Gambia de reizigersdiarree flink op de loer. Het is iets wat iedereen kan overkomen en daarom is het des te belangrijker om goed voorbereid te zijn.

Als we het specifiek over reizigersdiarree hebben, is dat iets wat met name veroorzaakt wordt door een bacterie in het eten of drinken. Ook op een luxeresort kan de kwaliteit en hygiëne te wensen overlaten en kan je flink ziek worden. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de ingrediënten in het eten, omdat in andere landen vaak andere ingrediënten gebruikt worden in de restaurants dan in Nederland. Let daarom goed op wat je besteld en eet.

Verder zijn ook de aanwezige insecten vaak een gevaar. Daar waar muggen in Europa vooral voor jeukende bulten zorgen, kunnen ze in landen die gelegen zijn in continenten als Azië, Afrika & Zuid-Amerika, ook zorgen voor tropische ziekten zoals Malaria, Dengue en Zika. Draag daarom voldoende beschermende kleding, smeer goed met het muggenmiddel DEET en slik, indien nodig, ter aanvulling malariatabletten. Voor sommige bestemmingen is ook een vaccinatie tegen gele koorts of Rabbies gewenst. Ondanks dat veel van deze ziektes te voorkomen zijn door goed advies, gaan toch nog heel veel mensen slecht voorbereid op reis. Beter voorkomen dan genezen is dan ook ons advies. Wil je weten wat wel en niet nodig is voor je volgende reis? Ga dan langs je apotheek of neem contact op met de GGD en laat je voor boeking goed inlichten door je reisadviseur.

 

 House of Travel

Omgang 1, Wouw

Tel. 0165-349300