DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Nog éénmaal  Shadows Tribute band van  West Brabanders en Zeeuwen in Nispen

In 1964 wordt er door ons,  een paar scholieren van de Vlissingse zeevaartschool "De Ruyter", een band opgericht onder de naam: "Johnny and the Saints". Dat duurde echter slechts  twee jaar, want na de studie kozen de leden het ruime sop en waren vaak  vele maanden van huis.

Na 20 werkzame jaren op zee werd begin jaren 80 de elektrische gitaar weer afgestoft, gestemd en voorzichtig klonken de eerste noten van   Apache, Atlantis en zo….

Dat was de wedergeboorte  van  The Saints.   Puur  voor onze hobby  zijn we nu , 38 jaar later, een  Shadows- tribute band. We deden mee aan  Europese wedstrijden en slechts bij uitzondering  deden we  alleen charitatieve optredens.  

 

Pas twee jaar geleden traden we  één keertje in het openbaar op in Nispen  waar onze sologitarist Frans woont.   Ondertussen spelen we ook  nummers van Cliff, Ventures, Spotnicks, Jumping Jewels en ZZ & De Maskers. Het repertoire bevat  ook veel  Rock & Roll, waarop het lekker swingen is. Al deze hits uit de jaren ’50 – ‘60   zorgen voor het fijne gevoel van nostalgie…
De echte Shadows zijn er weliswaar mee gestopt. Hun muziek, met de zo herkenbare sound gaat echter nooit verloren !!  Wie heeft er zijn eerste liefde niet aan overgehouden? Dat nooit geëvenaarde geluid wordt levend gehouden door diverse bands, over de hele wereld.
Wij, The Saints , zijn er één van en deze jonkies uit de fifties zijn warempel niet de minsten !!

Voor de liefhebbers van die  sixties-sound is onze groep van  70-plussers  van harte aan te bevelen. Een sound die de rillingen van toen weer naar boven halen  en een band die er in slaagt om je met een gelukzalig gevoel  “van toen”  te overladen.

Komt dat zien en beluisteren!  Op 7 april  om 16.00 uur  in De Gouden Leeuw te Nispen.

Toegang is gratis!!