DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Dag van het eetplezier bij Zonnebloem Heerle-Moerstraten 

In april bestaat de Zonnebloem afdeling Heerle-Moerstraten vijftig jaar. Dat vraagt natuurlijk om actie en dat bracht het bestuur van de afdeling op het idee om een ‘Dag van het eetplezier’ op touw te zetten.

Die moet twee doelen dienen. Op de eerste plaats iedereen uit de regio, die deel wil nemen, van lekker eten voorzien en daarnaast moet de dag geld opbrengen voor de afdeling. Het eetfeest is op 17 maart in gasterij ‘De Afspanning’ in Heerle tussen 16.00 en 20.00 uur. ,,Het wordt een drie gangenmenu met soep, stamppotbuffetten en een Hollands dessert. Het idee is uit België over komen waaien, maar wij hebben daar een eigen invulling aan gegeven”, zegt voorzitter Rina Steur. Het bijzondere is, dat er ook een ‘snertwedstrijd’ aan de dag wordt gekoppeld. Wie deel wil nemen, moet op die dag een pan met twee liter erwtensoep meebrengen. De snertpakketten kunnen gratis opgehaald worden bij Boerderijwinkel Luijsterburg en een stuk worst bij slager Maurice Vos. De soep wordt daarna door een jury van vier personen beoordeeld en uitgeserveerd onder de gasten. ,,Wie geen snert lust, krijgt gewoon tomatensoep”, zeggen de organiserende dames. Voor de winnaar is er een trofee die door kunstenares Kiona van Herwijnen is gemaakt. Na de soep is er keuze uit boerenkool- en broccolistamp en hutspot met verschillende soorten vlees en als nagerecht rijstepap met krenten en vanillemousse. De dames van de Zonnebloem trekken zelf de schort aan, niet om te koken, maar om de gasten te bedienen. Met de muziek van het Roseländer Combo moet het een muzikaal diner worden. Wie deel wil nemen, kan zich tot 11 maart aanmelden via boerderijwinkel Luijsterburg, slagerij Vos en Super de Buurt in Heerle of via de website www.zonnebloemheerlemoerstraten.nl. Volwassenen betalen 25 euro en dat in inclusief drie consumpties. Voor kinderen tussen 5 en 12 jaar wordt een bijdrage van 15 euro gevraagd met 2 consumpties en kinderen tot en met 4 jaar kunnen voor 5 euro terecht. ,,We hebben vier sponsoren voor onze activiteit”, geeft de voorzitter aan, ,,naast De Afspanning, de boerderijwinkel en slager Vos is dat Coppens Uitvaartzorg. Die sponsort al het drukwerk, want we willen in het dorp flyers verspreiden.” Als het evenement een succes wordt, wil de afdeling jaarlijks een ‘Dag van het eetplezier’ organiseren. De hoop is dat er 200 deelnemers komen bij deze eerste activiteit, dat zou dan in de toekomst verder uit mogen groeien.

Activiteiten voor de gasten

De Zonnebloem Heerle-Moerstraten telt op dit moment 54 gasten en 22 vrijwilligers. Gemiddeld elke maand wordt voor deze mensen een activiteit gehouden. Dat varieert van een quizmiddag tot carnavalsactiviteiten en een picknick en speldag tot een dagje winkelen, een boottocht of een bingomiddag. Op 5 april wordt dit jaar ook de jubileumdag gehouden met alle gasten en vrijwilligers.