DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Carnaval bij Donkenhof

Wie dit jaar een leutig carnavalsweekend mee wil maken, kan vier dagen lang in café-zalen Donkenhof terecht. Compleet nieuw op het feestprogramma is een gemaskerd bal op zaterdag 2 maart. Dat start om 21.11 uur en is gratis toegankelijk. Met carnavalsmuziek van een dj moet het een avond worden waar de gezelligheid van afspat.

Bij een gemaskerd bal hoort natuurlijk een demasqué, het afdoen van de maskers. Dat gebeurt om 23.11 uur, maar het feest gaat daarna gewoon door en voor het mooiste masker wordt ook nog eens een prijsje beschikbaar gesteld. Knutselen dus! Zondag 3 maart is helemaal gereserveerd voor de Otobusrellie vanuit Roosendaal. Voor de kinderen zijn er extra activiteiten en Papboeren kunnen er natuurlijk terecht om ‘Tullepetaonen te kijken’.

‘Belze aovond’

Maandag 4 maart is bijna een traditie met de ‘Belze aovond’ die om 21.11 uur begint. Donkenhof wordt dan helemaal in de sfeer van een oud-Belgisch café aangekleed. Het thema is dit jaar ‘Radio Donna.’ De bekende Belgisch radio-DJ Leen Demaré praat alles aan elkaar en een keur van artiesten treedt op, zoals Yvan Heilen, Wendy van Wanten, Raymond van het Groenewoud, Vaya Con Dios, Sandra Kim, Sam Gooris en aan het eind van de avond ‘De Kreuners’. Natuurlijk ontbreken de puntzak friet, de sanseveria’s, Manneke Pis en de TL-verlichting niet. Iedereen mag gratis binnen en de nodige blaaskapellen zorgen voor de onderbreking van het ‘Radio Donna’-programma. Dinsdag 5 maart wordt het leutfeest in Donkenhof afgesloten met het optochtbal dat al om 12.11 uur begint. De optocht trekt langs het café en tot 12 uur ’s avonds kan er daarna gefeest worden.