DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Roosendaal Dansstad

Om deze kwalificatie nog maar eens te benadrukken mag ook Swing in dit kader absoluut niet ontbreken.

 

 

 

En met Swing wordt dan bedoeld de vorm die bekend is onder de naam Lindy Hop.

 

 

 

 

Een Afro-Amerikaanse dans van origine, die ontstond in New York in de late jaren twintig en vroege jaren dertig van de vorige eeuw.

 

 

 

Het is een samensmelting van vele verschillende dansen, maar voornamelijk gebaseerd op jazzdans, tapdans en charleston. De ontwikkeling van lindy hop ging dan ook samen op met de ontwikkeling van de jazz.

 

 

 

Alle muziek met een swing-ritme is geschikt om te dansen. Enkele namen die naar voor komen: Count Basie en Duke Ellington (bigband swing), Ella Fitzgerald en Bing Crosby (vintage-pop vocalisten)

 

 

 

De laatste decennia wint de dans steeds meer aan populariteit. Aan de ene kant uit een gevoel van nostalgie, het is vooral de glitter en glamour van de swingperiode die jongeren (en oudere jongeren) aantrekt. Aan de andere kant omdat het een heel vrolijke en sportieve dans is. Tot het acrobatische aan toe.

 

 

 

Ter kennismaking organiseert De Bra Dancemasters in samenwerking met SwingCity Breda een workshop op donderdag 31 januari a.s. van 19:30 tot 21:00 uur.

 

Om alle indrukken te verwerken is er daarna tot 22:30 uur nog gelegenheid social te dansen en om de geleerde moves al in praktijk te brengen.

 

Deelname aan de workshop en de social ‘afterparty’ is GRATIS.