DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Donatie Kika door loop marathon in New York

Mijn naam is Miranda Beks, ik ben 44 jaar oud en woon in Wouw. Mijn doel voor in het nieuwe jaar is veel sponsorgeld op te halen voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Dit doe ik niet zomaar! Om een bedrag te mogen doneren loop ik op 3 november 2019, de marathon van New York. Met deze uitdaging hoop ik veel geld op te kunnen halen voor KiKa.

Met de donaties kan KiKa onderzoek doen naar kinderkanker. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Ongeveer 75% van de kinderen geneest hiervan. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Het is al heel lang mijn droom om een keer een marathon te lopen en dan natuurlijk wel de allergrootste van de wereld: New York! Wereldbekend, en je kunt er een goed doel mee steunen. In mijn geval KiKa. Het hardlopen heb ik sinds kort echt weer op moeten pakken. Ik was een fanatiek hardloper van mijn twintigste tot mijn dertigste jaar, maar heb daarna niet meer zo actief gesport. Afgelopen jaar heb ik wel veel gewandeld en heb ik meegedaan aan de Vierdaagse van Nijmegen. Daarna had ik de smaak te pakken en bedacht ik me dat ik nu door moet pakken om ook deze droom in vervulling te laten gaan.

Ik heb gekozen om KiKa te steunen omdat ik me gelukkig mag prijzen met twee zoons (16 en 17 jaar) die  gezond en zorgeloos kunnen opgroeien. Zij kunnen ook hun dromen waarmaken terwijl er zoveel kinderen zijn die dit niet kunnen. Het sponsorgeld dat ik binnenhaal is voor KiKa en zelf heb ik ook gedoneerd om mijn deelname en reis te betalen.

Inmiddels heb ik een aantal acties uitgevoerd en heb ik dankzij donateurs al aardig wat geld op kunnen halen.  Aankomend jaar ga ik in de omgeving nog  meer acties opzetten en hoop ik nog meer donateurs te kunnen werven.

Op de site https://2019.runforkikamarathon.nl/miranda-beks staat mijn profiel en kunnen mensen mij steunen door op de knop ‘doneren’ te klikken, hier krijgt u diverse opties te zien waar u een keuze uit kunt maken.

Als u interesse heeft om samen met mij voor het goede doel een actie te willen opzetten, zoals een sponsorloop, wandel-, of fietstocht of iets heel anders dan hoor ik het natuurlijk ook heel graag!