DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Roncalli maakt je beter in jezelf zijn

BERGEN OP ZOOM – Als kind wil je de leukste en beste school kiezen en als ouder wil je dat ook. De juiste schoolkeuze is essentieel voor je toekomst en Roncalli hoopt te zijn wat je zoekt: het beste! Wil je meer weten over werken op je eigen tempo, alle ruimte om je te ontwikkelen, een unieke sfeer en de kans om jezelf te zijn en daar steeds beter in te worden? Lees dan verder!

Waarom zou je kiezen voor Roncalli? Roncalli is een scholengemeenschap voor atheneum, havo en vmbo theoretische leerweg (mavo), maar dat is niet alles. Met de eigen-tempo-werkwijze van Roncalli kun je door het maken van keuzes werken in het tempo dat het beste bij je past. Dus als je goed bent in geschiedenis, dan kun je in dat vak versnellen en een jaar eerder examen doen. Op Roncalli mag je laten zien wat je kunt. Roncalli heeft zelfs een brugklas voor vwo en hoog- en meerbegaafde leerlingen.

Voor sfeer scoort Roncalli een tien! Je raakt snel gewend en maakt moeiteloos nieuwe vrienden. Door de Roncalli-werkwijze kennen veel leerlingen elkaar en trekken leerlingen en docenten gezamenlijk met elkaar op. Jou helpen, dat doen Roncalli-docenten het liefste. Binnen Roncalli is de werkwijze van het Dalton-onderwijs belangrijk, die draait om verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit, zelfstandigheid en reflectie. Kom naar Roncalli en wees ervan verzekerd dat je daardoor je hele leven lang de beste versie van jezelf kunt zijn.