DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Markland Moves

Het Markland College in Oudenbosch is duidelijk in beweging: Markland Moves. De enige echte brede scholengemeenschap in West-Brabant biedt kwalitatief goed onderwijs in een veilige leer- en werkomgeving.

De school onderscheidt zich in de regio door:

 

-       Een breed aanbod: van gymnasium t/m vmbo basisberoepsgerichte leerweg: overstappen binnen dezelfde school is heel gemakkelijk

-       Een tweejarige brugklas, zodat leerlingen langer de kans krijgen om naar hun diplomaniveau te groeien

-       Voor de brugklassers van vwo en havo is de keuze voor de bètatechnische onderwijsstroom Technasium of de maatschappijstroom Taal, Maatschappij en Cultuur (TMC)

-       Het Vakcollege voor de beroepsgerichte leerwegen met meer praktijk voor de leerling, zodat de beroepsvoorbereiding nog beter wordt; vanaf de brugklas hebben de leerlingen 10 lesuren praktijk

-       Voor elke leerling duurt een les 45 minuten

-       Voor elke leerling is er keuzetijd in het lesrooster: er kan gekozen worden uit talentontwikkeling (iets extra’s leren), onderwijsondersteuning (extra hulp) of sociaal-emotionele ondersteuning; het aanbod is heel divers: Spaans, koken, bakkerij,            faalangstreductietraining, plannen, organiseren, etc.

Nieuwsgierig geworden? Op zaterdag 26 januari 2019 houdt de school van 9.30 tot 13.00 uur open dag aan de Pagnevaartweg 5 in Oudenbosch. Het Markland College is uitstekend te bereiken met de fiets, met de bus of met de trein. Richting school liggen goede, vernieuwde, veilige fietspaden. De bushaltes bevinden zich op maar 200 meter van het Markland College en het treinstation is nog dichterbij. In Oudenbosch kunt u gratis parkeren.