DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Meer moois bij Podium Kloosterhof in Hoogerheide

De vrijwilligers van Podium Kloosterhof in Hoogerheide blikken terug op een succesvolle eerste helft van theaterseizoen 2018-2019. “Van de tien voorstellingen waren er zes uitverkocht!” zegt voorzitter Marinell Bruys zo trots als een pauw. Steeds meer bezoekers weten het kleine, gezellige theater in Hoogerheide te vinden. Van januari tot juni zijn er tien mooie voorstellingen te zien.

Geweldig cabaret

Op 19 januari begint de tweede helft van het theaterseizoen met de voorstelling ‘Van slaaf tot meester’ van niemand minder dan Steven Brunswijk, die meedeed aan het RTL 5-programma ‘Expeditie Robinson’. Steven Brunswijk is de cabaretier van Surinaamse afkomst die is opgegroeid in Tilburg en een Brabantse tongval heeft. Hij is bekend geworden als de Braboneger, maar die bijnaam wil hij langzaamaan laten verdwijnen. “Voor de voorstelling van Christel de Laat op 9 februari zijn nog enkele kaarten beschikbaar”, zegt Marinell Bruys. Deze comédienne van Omroep Brabant gaat in haar show ‘Zijn daar nog vragen over?’ op humoristische wijze in op alledaagse zaken die vragen bij haar oproepen.

Marinell tipt de voorstelling ‘Vreemde vogels’ van Enge buren die op 11 mei te zien is. “Het publiek zal echt dubbel liggen van het lachen. Deze show zit vol muziek en humor. Toch kent niet iedereen deze cabaretiers. Een reden te meer dus om te komen kijken!

Fantastische muziek

Na een uitverkochte reeks theatershows in het Verenigd Koninkrijk en Australië brengen The Bootleg Beach Boys uit Ierland op 15 februari een eerbetoon aan 40 jaar Beach Boys met songs als ‘Surfing Surfing Windsurfing’, ‘Fun Fun Fun’, ‘God Only Knows’ en ‘Good Vibrations’. “Deze muzikanten klinken 100% als The Beach Boys en ze zien er ook nog eens exact zo uit”, vertelt Marinell. De voorstelling ‘So long Cohen’ op 22 februari belooft een heerlijke avond vol nostalgie, humor, sfeer, ontroering, mooie verhalen en prachtige muziek van Leonard Cohen te worden. “Een van de artiesten is Ernest Beuving”, vertelt Marinell. “Hij is vaker te gast bij Podium Kloosterhof en ons publiek waardeert het altijd enorm dat hij na de voorstelling de tijd neemt om in de foyer uitgebreid met iedereen na te praten.” Liefhebbers van Dire Straits en Mark Knopfler kunnen hun hart ophalen bij het Dire Straits Tribute en genieten van nummers als ‘Sultans of Swing’, ‘Brothers in Arms’, ‘Money for Nothing’ en nog veel meer. Tributeband Boom like that! neemt het publiek mee van het prille begin van Dire Straits tot aan de meer recentere hits van Mark Knopfler. Op 16 maart is deze succesvolle band met een bezetting van maar liefst acht ervaren topmuzikanten in de theaterzaal te zien.

Amusement voor jong en oud

Ieder jaar komt ’t Echt Antwaarps Teater naar Hoogerheide. “Hiermee doen we veel mensen een plezier”, weet Marinell, “want de voorstelling is altijd tot de laatste stoel toe uitverkocht”. Op 29 maart is het hartverwarmende, komische blijspel ‘Café René’ te zien.

Voor wie van magie houdt, is de voorstelling ‘Onderweg (12+)’ van de magic-cabaretiers Rob en Emiel op 6 april een aanrader. Rob en Emiel maakten meer dan 100 tv-shows voor de AVRO-TROS. Deze voorstelling is een mix van stand-upcomedy, cabaret, mentalisme en pure magie. “De aanduiding ‘12+’ geeft aan dat ‘Onderweg’ ook uitermate geschikt is voor kinderen vanaf 12 jaar”, legt Marinell uit.

Twee grote namen aan het eind van het theaterseizoen 

Het theaterseizoen eindigt met twee toppers die beiden geen introductie behoeven: Guido Weijers en Stef Bos. “Na zijn oudejaarsconference was de voorstelling van Guido Weijers in een mum van tijd uitverkocht”, zegt Marinell. “Hiervoor zijn dus helaas geen kaarten meer verkrijgbaar.” De vrijwilligers van Podium Kloosterhof zijn er heel erg trots op dat Stef Bos op 5 juni het slotakkoord speelt met zijn mooie voorstelling ‘Ruimte’. “Hij brengt een verzameling van oud en nieuw werk, zijn bekende hit ‘Papa’ zal hij dus zeker zingen en spelen.”

Informatie en kaarten

Voor meer informatie en kaarten zie www.podiumkloosterhof.nl. Kaarten zijn ook te koop in de foyer van MFC Kloosterhof in Hoogerheide. Telefonische informatie: 0164-62 02 21.