DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Grafisch museum Wouw weer in kerstsfeer

In het grafisch museum aan de Roosendaalsestraat 43 vinden in de periode rond Kerstmis bijzondere activiteiten plaats. Er zijn dan ook extra openingstijden. Op 23, 26, 27 en 30 december en op 1 januari kunnen bezoekers steeds tussen 13.00 en 17.00 uur terecht in het museum.

De bezoekers krijgen antwoord op het ‘hoe en waarom van de kerststal’. Daartoe heeft museumdirecteur Harrie Schalken een kleine tentoonstelling ingericht rond de geschiedenis van de kerststal en de kerstgebruiken. Daarnaast is er een unieke tentoonstelling van 100 papieren driedimensionale kerststallen, zoals diorama’s en pop-ups van 1775 tot heden. In het museum zelf worden kerstvoorstellingen uit de vijftiende en zestiende eeuw afgedrukt op antieke boekdruk-handpersen, waaronder een van meer dan 200 jaar oud. Deze prenten kunnen tegen een gering bedrag worden meegenomen. Tenslotte is er een bijzonder kerkkerststal in de oude tuinschuur. Het zijn grote gipsen beelden gemaakt met gietmallen van honderd jaar geleden. De museumtuin is bovendien in kerstsfeer gebracht.

Kinderactiviteiten

In de kinderdrukhoeken kunnen kinderen kerstkaarten drukken en vanaf 26 december ook nieuwjaarswensen maken met hun eigen naam er in op een antieke rolpers. Te midden van de kinderdrukhoeken en de deel-tentoonstellingen kan tijdens deze dagen ook een kerstverhaal-gezelschapsspel gespeeld worden, waarmee de kennis van het precieze kerstverhaal kan worden opgehaald. Voor groepen is het museum ook op andere dagen geopend. Voor meer informatie: www.grafischmuseumindengroenenzonck.nl.