DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

De Essener Muzikanten komen naar Halsteren

De Essener Muzikanten is een blaaskapel uit het gelijknamige Essen(B). De kapel is een mengeling van Belgische en Nederlandse muzikanten, zij zijn gespecialiseerd in het spelen van Bohmische en Moravische blaasmuziek. Vorig jaar werden zij Belgisch kampioen in de allerhoogste klasse, en op het Europees kampioenschap wisten zij een mooie 5de plaats te behalen.

Zij brengen een diversiteit aan Polka's, Walsen, virtuoze solowerken, eigen composities, maar ook eigen arrangementen van Belgische of Nederlandse volksliederen, met de nodige show en een eigen manier van spelen maken zij van ieder optreden een waar volksfeest, het is tenslotte volksmuziek die zij spelen.

Op 16 december geven zij een kerstshow in Halsteren, speciaal voor deze gelegenheid passen zij hun programma een beetje aan, en kunt u ook nummers als stille nacht, Bila orchidee en jingle Bels, aangevuld met zang verwachten. U bent van harte welkom in Zaal Tivoli, dorpsstraat 84 Halsteren, de zaal gaat open om 14.00 uur en de entree bedraagt 5 euro. Voor meer informatie www.essenermuzikanten.be