DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Els Rommers schrijft Sluiproute!

ROOSENDAAL – Twee jaar na de verschijning van haar tweedelige debuutroman, Icea, komt Els  Rommers met een  nieuw spannend avonturenboek. Sluiproute is geïnspireerd op de bossen rondom Roosendaal. “Daar loop ik dagelijks en zo ontstond het idee om deze prachtige omgeving als decor voor mijn nieuwste boek te gebruiken”, vertelt de Roosendaalse auteur. “Maar of de natuur in Sluiproute ook zo rustgevend is…?”, zegt Els raadselachtig.

Een tipje van de sluier

Een tipje van de sluier wil Els wel oplichten. “Hoofdpersonage in Sluiproute is Lorraine die opgroeit in een dorp midden in het bos. Ze zou dolgraag een keer naar de nabijgelegen bruisende stad Rogan gaan, maar een bezoek daaraan zou ze zeker met een dood bekopen. Tot ze op een dag een manier ontdekt om heelhuids de verboden zone te doorkruisen, waarna ze alles op alles zet om haar droom te realiseren.  Maar net voor het zover is, gaat het mis. Door haar toedoen, komt iemand in levensgevaar. Bovendien blijkt ze achtervolgd te worden door twee bekenden. De één maakt haar voortdurend aan het blozen en de ander kan haar bloed wel drinken. Wil ze niet verraden worden, moet Lorraine hen wel betrekken bij haar plannen. Hun tocht naar Rogan blijft niet zonder gevolgen. Schokkende onthullingen brengen alles waar Lorraine in gelooft aan het wankelen. Ze weet niet meer wie ze kan vertrouwen. En tegen de tijd dat ze daar achter is, draait het nog maar om één vraag: zal ze dit overleven?”

Cocktail van spanning, avontuur en romantiek

“Op dit moment zijn Young Adult boeken helemaal hot. Sluiproute past zeker in deze categorie, maar door de mix van avontuur, spanning en romantiek is het boek geschikt voor alle leeftijden. Sluiproute gaat impliciet ook over je eigen weg zoeken en daar keuzes in durven maken. Omdat de ontwikkelingen die Lorraine doormaakt in een spannend avonturenjasje zijn gestoken, wordt de lezer automatisch meegezogen in de nieuwe wereld die zij ontdekt. Sluiproute staat bol van de controversen en belicht veel van de uitdagingen waar wij in onze huidige maatschappij mee geconfronteerd worden. Diepgang genoeg dus, maar wel heel lekker leesbaar”, belooft Els.

Kijk voor meer informatie op www.elsrommers.nl. Sluiproute, isbn 978-94-6345-439-1, is online te bestellen via www.boekenbestellen.nl en is te koop bij Boekhandel Het Verboden Rijk in Roosendaal.